top of page

Wijzigen afstand, annuleren, annuleringsindekking

 

Je kan ten allen tijde beslissen een kortere afstand te lopen dan die waar je initieel voor was ingeschreven. Het volstaat een mailtje te sturen naar inschrijvingen@gentloopt.be en het wordt geregeld. Er is evenwel geen terugbetaling van een hoger betaald inschrijvingsgeld. Het (beperkte) verschil wordt als administratiekost gebruikt.

 

Er zijn altijd goede redenen waarom iemand een inschrijving wil annuleren. Alleen heeft dat een aantal vervelende consequenties: wij hebben nl. zelf al bankkosten en verwerkingskosten betaald bij de inschrijving, deze verdubbelen bij een terugbetaling. Zijn intussen ook al de startnummers toegewezen of gedrukt, dan komen ook daar kosten bij. Dat willen we uiteraard vermijden.

 

Daarom: kan je niet deelnemen, verkoop dan je nummer aan iemand anders, Facebook lijkt daar bijzonder goed voor... De naam van de deelnemer passen we aan zonder kosten door te rekenen.

 

Een andere mogelijkheid is een annuleringsindekking te nemen op het ogenblik van de inschrijving. In dat geval volstaat het een officieel attest voor te leggen en de inschrijving van de betrokken persoon wordt integraal terugbetaald.

 

Dit geldt bij volgende omstandigheden: ziekte, ongeval, sportblessure (in deze gevallen is een doktersattest vereist), ontslag (bewijs werkgever of RVA nodig), overlijden in de onmiddellijke familie (attest), defect van de wagen op weg naar de wedstrijd (depannage-factuur of ander bewijs).

 

 

 

Veiligheid

 

Iedereen is in de eerste plaats verantwoordelijk voor haar/zijn eigen veiligheid, wees dus bij alles wat je doet héél voorzichtig. Zeker bij een avondloop over een gevarieerd terrein als de Gentse binnenstad... 

 

Aanvullend op alles wat elke voorzichtige burger reeds toepast, geldt het volgende:

 

- de instructies van de wedstrijddirectie worden altijd strikt nageleefd;

- de instructies van ordediensten hebben voorrang op alles, prioritaire voertuigen hebben altijd voorrang op iedereen, ook tijdens de wedstrijd.

 

Mochten overheidsdiensten ons verplichten de wedstrijd uit te stellen of af te gelasten, dan zal de organisatie zich daar uiteraard bij neerleggen. Een dergelijke opgelegde maatregel wordt beschouwd als een onafwendbaar voorkomende gebeurtenis ('force majeure') en zal daarom niet automatisch leiden tot een terugbetaling van alle tickets. De organisatie zal zich dan beraden over compenserende acties.

 

Ook het verkeer dat we noodgedwongen stilleggen, heeft haar rechten. Stel dat je door die groene vlag die 'einde wedstrijd' aanduidt, wordt voorbijgestoken, dan dien je vanaf dat moment 100% de verkeersregels te volgen. De seingevers en bevoorraders moeten dan nl. ook zelf plaats ruimen voor het verkeer. Jammer maar helaas, op zo'n ogenblik stap je noodgedwongen uit de wedstrijd en kom je via de kortste weg naar de Topsporthal om mee te genieten van alle ambiance.

​

Concreet betekent dit dat de wedstrijd gelopen wordt aan een snelheid van 8km/u. Dat is de snelheid die de groene vlag aanhoudt. 

 

Ook dan heb je recht op een medaille, want de grootste verdienste is deze sportieve uitdaging te verkiezen boven de luie zetel aan TV!

 

Hoe dan ook, geen paniek, we hebben het nog maar zelden meegemaakt.

Belangrijke info voor deelnemers

bottom of page