9_958831930836050_8262132049219802036_o
1106_958832030836040_528373282052323893_o

RESULTATEN 2016

ZA 9 juli '16

Ook in 2018 zal er geen volgende editie plaatsvinden!

 

2.000m vrije slag - 13h00 - € 10

U zwemt de volledige lengte van De Watersportbaan!

 

Start ter hoogte aan de Westerlaan.
Daginschrijving mogelijk (€14)

1.000m vrije slag - 15h30 - € 10

 

U zwemt de  helft van De Watersportbaan!

 

Start ter hoogte aan de Zuiderlaan.

Daginschrijving mogelijk (€14)

 

500m vrije slag - 14h30 - € 10

U zwemt een kwart van De Watersportbaan!

 

Start ter hoogte aan de Europalaan.
Daginschrijving mogelijk (€14)

 

 

1.000m vrije slag + 10 km

15h30 - 14

 

U zwemt de helft van de Watersportbaan + loopt 2 rondjes errond. 

 

Daginschrijving mogelijk (18)

500m vrije slag + 5 km

14h30 - 14

 

U zwemt een kwart van de Watersportbaan + loopt 1 rondje errond. 

 

Daginschrijving mogelijk (18)

 

 

16h00 - Gratis !

 

Inschrijven is niet nodig, u verkleden daarintegen wel!
Douches, vestiaire, parking en bar wachten op u

 

 

overzicht dagprogramma

Praktische info

 

Trainingsperiode 1

1) Parkeren

Er is een ruime parking voorzien aan de Yachtdreef, hier kunnen u en uw supporters gratis uw wagen kwijt. Inwoner van Gent? Kom gerust met de fiets!

 

2) Aanmelden

Meldt u eerst aan aan de FROS-tent. Daar ontvangt u uw startpakket met oa. badmuts (verplicht te dragen), registratiebandje (ook verplicht te dragen) en praktische info. Aanmelden en daginschrijvingen zijn mogelijk vanaf 11h30.

 

3) Zwemloop: wisselzone voorbereiden

U doet mee aan de zwemloop? Dit is het moment om uw wisselzone voor te bereiden, wij voorzien de bakken, u voorziet schoenen, een t-shirt, shortje, handdoekje, ...

 

4) Verplaatsen naar de start

U verplaatst zich op eigen initiatief naar uw startplaats aan de Watersportbaan. Opgelet dit is een fikse wandeling, vertrek zeker op tijd! De start wordt stipt gegeven!
Aan de startzone kan u uw kledij deponeren in de gelabelde kledingzak die u kreeg bij het aanmelden. Knoop deze stevig dicht en geef deze zak af aan de medewerker ter plaatse. Wij brengen alles netjes terug naar de vestiaire waar u deze na de wedstrijd terugkrijgt op vertoon van uw tijdsregistratiebandje.

 

5) Go!

Zwem, loop maar vooral GENIET (en lach, onze fotografen zijn immers ook aanwezig ;) ). Er wordt een verfrissing aangeboden bij het verlaten van het water en ook voor de lopers is er bevoorrading langs het parcours.

 

6) Finish

Uw tijd stopt zodra u uw registratiebandje aanbiedt aan de scanner. De resultaten worden achteraf gepubliceerd.

Ga naar de vestiaire om uw materiaal af te halen. Bent u bij de top 3? Loop niet weg!

 

7) Douches/kleedruimtes

Geniet van een warme douche maar vergeet ook niet te supporteren voor uw nakomers!

 

8) BIG JUMP! Nog tijd om even te blijven? Doe zeker mee met de Big Jump om samen met honderden verkleede personen en onder begeleiding van Roos Van Acker aandacht te vragen voor de waterkwaliteit in steden!

 

Diensten

Tijdsmeting

 

We registreren uw zwem- en/of looptijd, deze wordt achteraf gepubliceerd per wedstrijd. Om het overzicht te bewaren wordt geen onderscheid gemaakt tussen crawl of schoolslag. De tijdsmeting stopt bij aantikken van het ponton, aankomst aan de finishboog.

Bevoorrading

 

Zowel voor de zwemmers als de zwemlopers wordt er een verfrissing aangeboden. Geniet achteraf gerust ook van een drankje op het terras van De Baremar, ze bieden een prachtig zicht op het evenement.

Bewaakte vestiaire

 

Deponeer uw materiaal bij de start in de gelabelde materiaalzak en knoop deze stevig dicht. Na uw prestatie kan u de juiste zak afhalen op vertoon van uw badmuts (die hetzelfde label draagt).
Geen badmuts = geen materiaal!

Dit is slechts een dienst die we aanbieden, wij zijn niet verantwoordelijk voor schade of verlies.

Beveiliging

 

We halen alles uit de kast om uw veiligheid te garanderen! Maar liefst 10 redders langs de wal, motorboten, kajaks, duikers, sups en seingevers waken over uw veiligheid!

Douches/kleedkamer

 

Wij voorzien douches en kleedkamers voor de deelnemers. Gelieve geen materiaal achter laten in deze ruimtes en deze ook in dezelfde staat opnieuw te verlaten.

Cashback!

 

Schrijf je in en ontvang 6euro onder de vorm van een e-cheque. Dit bedrag wordt automatisch en direct gekoppeld aan uw Decathlon-klantenkaart en is geldig bij uw volgende aankoop!

Trainingsperiode 2

 

De                             is een actie voor propere/levende rivieren!

Ook zij sprongen mee:

Sinds 2016 hebben Goodplanet, Natuurpunt Gent, het Gents Milieufront en FROS beslist de handen in elkaar te slaan en de Big Jump en Gent Zwemt&Loopt te bundelen in 1 evenement op 1 locatie maar nog steeds elk met hun eigen identiteit. Beide evenementen gaan nu door op zaterdag 9 juli 2016 in De Watersportbaan.

 

Archief

2015

Gent Zwemt en Loopt probeert elk jaar aan uw wensen te voldoen, uit de bevraging van vorig jaar bleek er veel interesse te zijn voor de combinatie van 1000m + 10km en ook het parkeerprobleem kwam vaak terug. Op uw vraag hebben we dit jaar deze extra discipline toegevoegd en het evenement zelf compleet verplaatst om het parkeerprobleem op te lossen!

2014

Deze editie van 2014 bracht heel wat veranderingen met zich mee in vergelijking met vorige jaren. Met een nieuw organisatieteam werd de fakkel overgenomen van de Vrije Zwemmers Gent. “De Zwemloop” werd geïntroduceerd en lokte direct 141 deelnemers! Hiermee was deze discipline zelf populairder dan de, ondertussen bijna legendarische, 2.000 m! Ook de middellange afstandszwemmers konden nog bij ons terecht voor de 1.000 m open water zwemmen. Dit gewijzigd programma past nog steeds in de spirit van Gent Zwemt, namelijk het organiseren van een recreatief zwemevenement.

 

Parking, aanmelding, finish

Contacteer ons voor al uw vragen

Success! Message received.

Gent Zwemt en Loopt en de Big Jump is een organisatie van

in samenwerking met

met steun van